Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Házi ételízesítő készítése - fűszerek képes leírás - Fűszerek.tlap.hu
részletek »

Házi ételízesítő készítése - fűszerek - Fűszerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fuszerek.tlap.hu » Házi ételízesítő készítése - fűszerek
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Színes-illatos-ízes fűszersók házilag

Színes-illatos-ízes fűszersók házilag

Négyféle ízben cináltam apró szemű fűszersót (a képen láthatod). Ezekhez finom szemcséjű tengeri sót és kávédarálóban kb. ugyanakkorára őrölt ízesítőt kevertem fele-fele arányban (persze ez ízlés szerint módosítható). Így lett zelleres (szárított levélből), citrusos (lereszelt, majd megszárított narancs- és citromhéjból), vegyeszöldséges (házi vegamixből) és petrezselymes (szárított levélből) fűszersóm.

Egészséges ételek- házi ételízesítő

Egészséges ételek- házi ételízesítő

A hétköznapok minden területén rengeteg méreg és vegyi anyag kerül a szervezetünkbe így az étkezéseink során is, ezért szeretnénk, ha mindenki egy kicsit tudatosabban figyelne arra, hogy mit fogyaszt. Az vagy, amit megeszel. tartja a mondás is. Ebbe szeretnénk segítséget nyújtani, mindenkinek, aki érdeklődik az ilyen jellegű információ iránt, ezzel az adalék és tartósítószer mentes ételízesítő recepttel, ami nem csak egészséges de nagyon finom is! Az oldalon még számos más hasonló jellegű receptet is találsz, de érdemes vissza is nézned, mert naponta frissül az oldal!

Fűszeres zöldséges ételízesítő szósz

Fűszeres zöldséges ételízesítő szósz

Ez a fűszeres zöldséges szósz kiválló étel ízesítő. Használom levesekbe, szószokba, sült húshoz, szinte mindenbe teszek belőle egy kis kanállal, ha van éppen. Hűtőben egy hónapig áll el, de tanácsos jégkocka tartóba lefagyasztani és így akár hónapokig is használható. Adagolásánál vegyük figyelembe sósságát!

Házi ételízesítő zöldségekből

Házi ételízesítő zöldségekből

Igaz, az előkészítés hosszabb időt vesz igénybe, de megéri, a következő szezonig bőven kitart, és olcsóbb, mint az üzletben kapható ételízesítők. Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 1 kg tv paprika (jó húsos), 1 kg paradicsom, 1 kg vöröshagyma, 2-3 nagy fej fokhagyma, 4 db nagyobb zeller, 50 dkg karalábé, 50 dkg karfiol, 50 dkg kelkáposzta, petrezselyem zöldje (jó sok), zeller zöldje, lestyán, 1 kg só

Házi vegeta készítése - fűszerek

Házi vegeta készítése - fűszerek

Nagy különbség a bolti megszokottal szemben, hogy ez nyers (zúzalék-szerűség), azaz nem porszerű szárított. Aszalással lehet olyan porszerűt is készíteni, de nekem ez jobban tetszik. A benne lévő só miatt nem romlik meg, de a sótartalmat vegyük figyelembe az ételek ízesítésénél!

Hirdetés
Öntetek salátákhoz

Öntetek salátákhoz

Az egészséges étkezés velejárója a bőséges salátafogyasztás. Nyersen, vagy párolva, ki hogyan kedveli, úgy fogyassza, de lehetőleg mimnél gyakrabban és minél többfélét. A saláták bőven pótolják a szervezetünk ásványi só szükségletét, de nem pótolják, a különféle húsételek ásványi anyagait és nyomelemeit, melyek az élő sejtek építő kövei. Ebből következik, hogy csak salátával, vagy csak hússal élni elhibázott étkezési anomália lenne. Sok külhoni országban a saláta, mint előétel színesíti az étkezési szokások palettáját, míg hazánkban a főfogások, többnyire nehéz húsos ételek, kiegészítőjeként kerül az asztalunkra, általában cukros ecetes lében megforgatva. A saláták ilyen módon való elkészítése is csodálatos ízhatást eredményez, de mindezt még fokozhatjuk különféle öntetekkel, fűszerezett szószokkal.

Vegamix házilag

Vegamix házilag

Az aszalt gyümölcs sikerén felbuzdulva az jutott eszembe a minap, hogy ugyanezt meg lehetne csinálni zöldségekből is. Mondjuk az itt fonnyadó répából és gyökérből. Nosza, meg is volt a próbaüzem

Tuti menü