Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Igazán fűszeres recept képes leírás - Fűszerek.tlap.hu
részletek »

Igazán fűszeres recept - Fűszerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fuszerek.tlap.hu » Igazán fűszeres recept
Keresés
Találatok száma - 9 db
A világ legcsípősebb ételei - fűszerek

A világ legcsípősebb ételei - fűszerek

Míg az enyhébb fűszerekhez szokott utazóknak komoly kihívást jelenthetnek, a rendkívül csípős ételek a világ számos részén a gasztronómiai hagyományok szerves részét képezik. A legcsípősebb ételek erejéért természetesen mindig valamilyen csilipaprika a felelős.

Chilis - vörösbabos sertésragu

Chilis - vörösbabos sertésragu

Aki szereti a csípőset, főzze a chiliset...Olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd a kockára vágott sertéscombot megpirítjuk és pároljuk többszöri víz hozzáadásával, hogy jó sűrű szaftja legyen. ͍zesítjük sóval, fűszerezzük fekete őrölt borssal és chiliporral (ezeket ízlés szerint.) Aztán ha a hús megpuhult és jó sűrűre főztük a szaftot, beleborítjuk a konzervet, majd összepároljuk az egészet és párolt rizs körettel tálaljuk. Rizs: Kevés olajon vagy zsíron üvegesre pirítjuk az 1 nagy bögre rizst, sózzuk, majd 2 nagy börge hideg vízzel fedő alatt megpároljuk, pergős lesz:-) kb 15 perc alatt

Csatni

Csatni

Csatni - az étel, mely olyan csípős, hogy nem lehet megenni, de olyan édes, hogy nem lehet otthagyni Tegnap egész napos ünnep volt Krisna-völgyben. Gaura Purnimának hívják, és annak az évfordulója, hogy Caitanya Mahaprabhu megjelent Indiában, Navadvipa városában. Olyan, mint a keresztény hagyományokban a karácsony. A vaisnava kultúrában az ünnepek mindig azzal járnak, hogy rengeteg ételt (főtt- és nyers ételt, sósat-édeset, csemegéket, salátákat, gyümölcsöket) ajánlunk fel az oltáron Krisnának. Igyekszünk legalább 108 féle ételt készíteni, ezért aki csak tud, bemegy a konyhába, hogy főzzön valamit az ünnepre. Én tegnap délután négyféle szabdzsit (főétel: sült vagy főtt zöldségek fűszeres mártásban) és koriander csatnit készítettem.

Csípős ételek a Jólkifőztemtől

Csípős ételek a Jólkifőztemtől

Csípős ételek receptje a Jólkifőztem oldalon a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Bírod a chilit, a jalapenot? Megveszel az erős ételekért? A legjobb helyen jársz, hogy csillapítsd a vonzalmadat a csípős ételek után. Ebben a kategóriában összegyűjtve megtalálod az oldalon található összes ilyen ételt. Kezdve a mexikói konyhától a fűszeres indiai ételeken át, egészen az ázsiai konyháig. Az erős ételek kedvelői egyenes imádni fogják az itt látható recepteket. A hideg idő közeledtével, pedig egy-egy csípős étel jól felmelegíti a testet és a lelket is.

Éget, mint a tűz! - Csípős receptek

Éget, mint a tűz! - Csípős receptek

Vannak, akiknek szinte mindegy, hogy bableves, pörkölt vagy madártej van előttük, máris az Erős Pistát keresgélik az asztalon. Mások egy falatot sem bírnak lenyelni még a legenyhébben csípős ételekből sem. Utóbbiak most készítsenek elő egy pohár vizet...A magyar konyhánál azért vannak jóval csípősebbek is, gondoljunk csak az ázsiai népek ételeinek jelentős részére. A curry például India ízét és illatát idézi, bár azt fontos tudni róla, hogy magát a fűszerkeveréket a gyarmatokról hazatelepült angolok keverték ki, nyilván koloniális nosztalgia okából. Főbb alkotóelemei pedig a római kömény, a kurkuma, a lepkeszegmag, a csilipaprika és a mustármag. Mártásokhoz és húsok pácolásához használják leginkább, de, mint Tamás egyik receptjéből kiderül, halakhoz is nagyszerűen illik.

Hirdetés
Egyszerű és pikáns mártások

Egyszerű és pikáns mártások

Ha kóstolta, tudja, hogy a grillen készült étel mindig finom. Íze, illata egyedi. ...De a pikáns mártások sem hiányozhatnak a húsok mellől. Most többfélét ajánlunk...Currymártás - ELKÉSZÍTÉSE: egy edényben felhevítjük a vajat, majd megpirítjuk benne a lisztet. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és az erőlevest, majd forralás után 3 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a curryt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Főleg grillezett csirke- és pulykahúsokhoz tálaljuk.

Fújja fel a sajtot fűszerekkel!

Fújja fel a sajtot fűszerekkel!

Zöldfűszeres sajtfelfújt - Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg vaj + a formákhoz, 1 ek liszt, 1,5 dl tej, 25 dkg gomolyatúró, 4 tojás + 2 tojásfehérje, 2-2 ek. vágott kakukkfű és petrezselyem, 1 ek vágott rozmaring, 2 dl tejszín, 6 ek reszelt parmezán

Könnyfakasztó ebéd: csípős sült tészta

Könnyfakasztó ebéd: csípős sült tészta

Ha szereted az ázsiai ízeket, és nem riadsz vissza a csípős ételektől, próbáld ki ezt a receptet! 1. A káposztát csíkokra metéljük. A sárgarépát hasábokra, a zellert darabokra vágjuk. A hagymát durvára, a gyömbért finomra kockázzuk. A kicsumázott paprikát felaprítjuk. 2. A húst csíkokra metéljük. A wokban felhevített olajon megpirítjuk a húst, majd kivesszük. A visszamaradt zsíradékon 2-3 percig pirítjuk a káposztát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd borsozzuk...

Medvehagyma szezon

Medvehagyma szezon

Rövid, mindössze háromhetes a szezonja a medvehagymának, ennek a sokoldalúan használható gyógynövénynek, használjuk tehát bátran ezekben a napokban, frissítsük fel vele konyhai repertoárunkat! A medvehagyma sokoldalú gyógyhatásairól ismert, koleszterinszint csökkentő, féreghajtó tulajdonságai éppolyan jók, mint a gyomorra és a bélrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Mivel szárítva veszít gyógyerejéből, inkább frissen fogyasszuk. Az alábbiakban néhány receptet adunk közre, hogy segítsünk ennek a ma még nem túl ismert növénynek a felhasználásában. Legfinomabb belőle talán a krémleves, melyet elkészíteni pofonegyszerű...A medvehagyma zseniális ízesítője például túrókrémeknek is...Medvehagymás, tökmagos pogácsa...Ugyanúgy készíthetünk belőle pestot is, mint a bazsalikomból.

Tuti menü