Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Keleti fűszerek képes leírás - Fűszerek.tlap.hu
részletek »

Keleti fűszerek - Fűszerek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fuszerek.tlap.hu » Keleti fűszerek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Arab konyha - tobzódás a fűszerek világában

Arab konyha - tobzódás a fűszerek világában

Nem fogyaszthatnak alkoholt. S mintha Allah kárpótolni akarná őket, cserébe - a térség földrajzi adottságainak köszönhetően - egészséges és változatosan elkészíthető ételalapanyagok állnak rendelkezésükre.

Indiai fűszerek, fortélyok és receptek

Indiai fűszerek, fortélyok és receptek

Vegyünk egy hatalmas, a Himalája örök hóval borított csúcsaitól a déli óceánokig elterülő országot, amelyben több mint száz, különböző nyelvet beszélő nemzet él. Adjunk hozzá mindegyikhez egy-egy adag saját kultúrát, identitást, szokást és hagyjuk a gasztronómiájukat jó pár száz évig érlelődni. Mit kapunk a végén? Indiát.

Indiai ízek

Indiai ízek

Itt majdnem mindent megtudhatsz az indiai fűszerekről, ráadásul fűszertörténetről, konyhatechnikáról, szokásokról...curry: helyesen ejtve kari - nem egy sárga fűszerport jelent, hanem szószos elkészítési módot, ami ízben igen változatos...tandúri - nem pedig Tandori! (tandoori) indiai ételek, ill. egy ételkészítési mód jelzője: a fogások a tandúr (tandoor) nevű hengeres cserépsütőben (agyagkemencében) készülnek. A nagyméretű urnához hasonló tandúr legalább 1 m magas, és gyakran nyakáig a földbe ássák. A sütésnek ez a módja vélhetően Perzsiából ered, és ilyen-olyan formában megtalálható Közép-Ázsia sok vidékén. A tandúrba helyezett faszenet meggyújtják, és órákig hagyják égni, hogy átforrósítsa a sütőeszközt. A húsokat előbb fűszeres joghurtban pácolják, és hosszú nyársakra húzzák, a nyársakat pedig függőlegesen a tandúrba helyezik, hogy végük a parázsba érjen. A húsdarabokat élénk narancsvörösre színezik a tandoori rang nevű természetes festőanyaggal, amelyet a páchoz adnak. A leghíresebb így készülő fogás a tandoori murgh: bontott, lebőrözött, pácolt, egészben gyorsan megsütött csirke.

Japán fűszerek

Japán fűszerek

Dashi, hal alaplé Furikake - Japán fűszersó Goma - szezámmag Hakka, japán menta Karashi - mustár Mirin - főzéshez használt édes rizsbor Mitsuba - japán vadpetrezselyem Myoga Nori - pirított tengeri alga Okahijiki - sófű Sanshô - japánbors Shichimi tôgarashi - Japán hétfűszer-keverék Shôga - gyömbér Shôyu - szójaszósz Su, o-su, (rizs)ecet

Kínai alapanyagok, fűszerek

Kínai alapanyagok, fűszerek

A kínai alapanyagok, fűszerek zöme az európai ember számára ismeretlen, összeállításunk segítségével jobban eligazodhat a kínai gasztronómiában. Keleti fűszerek és alapanyagok. Abalone - Déltengeri kagyló. Húsa leginkább a Szent Jakab-kagylóéra hasonlít. Sütése, főzése rövid időt igényel. Konzervben is kapható. Agar-agar - Fehér tengeri alga. Nylonszálhoz hasonlít. Ha salátaként használjuk, 15 percig áztatni kell. Zselatin helyett is használják. Őrölt formában vegyszerüzletekben is kapható. Bambuszrügy - A bambuszrügyet sokat összetévesztik a szójacsírával, pedig sem külsőre, sem ízre nem hasonlít. Frissen és szárítva is kapható. Vékony csíkokra, szeletekre vágva használják.

Thai ízek

Thai ízek

Thai bazsalikomfajták - Eredet: India és a távol-keleti térség. Leírása: Bazsalikomokhoz teljesen hasonló azonban levelei kisebbek, haragoszöldek, kissé fogazottak és az egész növény ánizsillatot áraszt magából. Felhasználása: Főként a piros és zöld curry-pasztában, a klasszikusnak mondható édes-savanyú mártásban, de egyéb távol-keleti ételekben is, salátákban, szószokban és tésztaételekben használják.

Tuti menü