Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fűszerek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Hagymát - Magyar [4. oldal]
részletek »

Fűszerek képes leírás: Hagymát - Magyar [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: fuszerek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Hagymát hagymával- avagy a hagymafajták

Hagymát hagymával- avagy a hagymafajták

Kabos Gyula örökzöld mondása hűen tükrözi a magyar ember kapcsolatát a hagymával. Valamilyen formában minden nap asztalunkra kerül, zöldségként vagy fűszerként, nyersen vagy szárítva, esetleg por formájában. Évente - állítólag - 7-8 kg-ot is megeszünk hagymából. Az általánosan használt vöröshagymán kívül, azonban még vannak számunkra kevésbé ismert hagymafélék, amelyekkel a modern receptekben egyre gyakrabban találkozhatunk.

Hal fűszer - Válogatott Bionom Termékek Kft.

Hal fűszer - Válogatott Bionom Termékek Kft.

Hétköznapjaink során rengeteg káros anyagot tartalmazó termékekkel találkozunk. Ételeinket, kozmetikumainkat mérgezik ezek a szintetikus anyagok. A bionóm cikkek minden ártalmas összetevőtől mentesek. A pozitív élettani hatások miatt a bio cikkek népszerűsége állandóan növekedik. Az egészséges élet meghatározó részét képzik a bio termékek. Allergiásoknak határozottan ajánlott a tünetek csökkentése érdekében. A Bionom bio bolt a bio termékek széles skáláját tartalmazza. Alaposan ügyelve arra, hogy a bio termék valóban mentes legyen minden káros összetevőtől.

Házi ételízesítő zöldségekből

Házi ételízesítő zöldségekből

Igaz, az előkészítés hosszabb időt vesz igénybe, de megéri, a következő szezonig bőven kitart, és olcsóbb, mint az üzletben kapható ételízesítők. Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 1 kg tv paprika (jó húsos), 1 kg paradicsom, 1 kg vöröshagyma, 2-3 nagy fej fokhagyma, 4 db nagyobb zeller, 50 dkg karalábé, 50 dkg karfiol, 50 dkg kelkáposzta, petrezselyem zöldje (jó sok), zeller zöldje, lestyán, 1 kg só

Házi vegeta készítése - fűszerek

Házi vegeta készítése - fűszerek

Nagy különbség a bolti megszokottal szemben, hogy ez nyers (zúzalék-szerűség), azaz nem porszerű szárított. Aszalással lehet olyan porszerűt is készíteni, de nekem ez jobban tetszik. A benne lévő só miatt nem romlik meg, de a sótartalmat vegyük figyelembe az ételek ízesítésénél!

Indiai fűszerek, fortélyok és receptek

Indiai fűszerek, fortélyok és receptek

Vegyünk egy hatalmas, a Himalája örök hóval borított csúcsaitól a déli óceánokig elterülő országot, amelyben több mint száz, különböző nyelvet beszélő nemzet él. Adjunk hozzá mindegyikhez egy-egy adag saját kultúrát, identitást, szokást és hagyjuk a gasztronómiájukat jó pár száz évig érlelődni. Mit kapunk a végén? Indiát.

Indiai ízek

Indiai ízek

Itt majdnem mindent megtudhatsz az indiai fűszerekről, ráadásul fűszertörténetről, konyhatechnikáról, szokásokról...curry: helyesen ejtve kari - nem egy sárga fűszerport jelent, hanem szószos elkészítési módot, ami ízben igen változatos...tandúri - nem pedig Tandori! (tandoori) indiai ételek, ill. egy ételkészítési mód jelzője: a fogások a tandúr (tandoor) nevű hengeres cserépsütőben (agyagkemencében) készülnek. A nagyméretű urnához hasonló tandúr legalább 1 m magas, és gyakran nyakáig a földbe ássák. A sütésnek ez a módja vélhetően Perzsiából ered, és ilyen-olyan formában megtalálható Közép-Ázsia sok vidékén. A tandúrba helyezett faszenet meggyújtják, és órákig hagyják égni, hogy átforrósítsa a sütőeszközt. A húsokat előbb fűszeres joghurtban pácolják, és hosszú nyársakra húzzák, a nyársakat pedig függőlegesen a tandúrba helyezik, hogy végük a parázsba érjen. A húsdarabokat élénk narancsvörösre színezik a tandoori rang nevű természetes festőanyaggal, amelyet a páchoz adnak. A leghíresebb így készülő fogás a tandoori murgh: bontott, lebőrözött, pácolt, egészben gyorsan megsütött csirke.

Ízesített olajok és grill fűszerek

Ízesített olajok és grill fűszerek

Gyógynövényeket és fűszernövényeket egyaránt használhatunk olaj ízesítésére, és készíthetünk saját ízlésünk szerint grill fűszerkeveréket. A gyógynövények olajos illatosítása nem csak az aromaterápiában és a masszásban tesz jó szolgálatot, de a konyhában is kiváló. A szép üvegekben lévő olajok még díszítik is a konyhánkat. Az olajok ízesítésére használatos növények: babérlevél, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring, majoránna, paprika, fokhagyma.

Japán fűszerek

Japán fűszerek

Dashi, hal alaplé Furikake - Japán fűszersó Goma - szezámmag Hakka, japán menta Karashi - mustár Mirin - főzéshez használt édes rizsbor Mitsuba - japán vadpetrezselyem Myoga Nori - pirított tengeri alga Okahijiki - sófű Sanshô - japánbors Shichimi tôgarashi - Japán hétfűszer-keverék Shôga - gyömbér Shôyu - szójaszósz Su, o-su, (rizs)ecet

Kalocsai Fűszerpaprika Zrt.

Kalocsai Fűszerpaprika Zrt.

Ha eredetét vizsgáljuk, a gasztronómia és fűszernövények kutatói szinte valamennyien egy forrást jelölnek meg: a mediterrán jellegű éghajlattal rendelkező Törökországot, ahol már jóformán feledésbe merült, Magyarországon viszont örökre beágyazódott a fűszertermesztési kultúrába. És a történelem mennyire tudja kompenzálni nemzeti fájdalmainkat! A mohácsi csatában - melynek elvesztése után szabad bejárás nyílt Magyarország felé - az a Tomori Pál volt a hadvezér, aki egyben a kalocsai érseki széket is betöltötte. Tomori Pált a nemzet, az egyház, a város elvesztette, sőt a történelmi Magyarország egy tekintélyes részét is. Aztán a török kiűzése után ránk maradtak az általuk kiépített, ma is világhírű fürdők, Kalocsán és környékén pedig elkezdődött a már nemzeti fűszerünknek mondott paprika karrierje, mely ma is több ezer családnak nyújt biztos megélhetést, hazánknak pedig páratlan hírnevet a világban. Noha e furcsa kettősség mély nemzeti gyászt, százötven éves nyomorúságot, kifosztást, keresztény kultúránk sárba tiprását takarja, a romokon elindult valami, amiből most sokat szenvedett városunk profitálhat.

Hirdetés
Karácsonyi fűszeres muffin

Karácsonyi fűszeres muffin

Az ünnepek sietségében a hagyományos sütemények mellett jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, különlegesebb csemege is...A mézet a vajjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a darált diót és a sót hozzákeverjük a vajas masszához. Először csak a tej felét keverjük hozzá, nehogy túl híg legyen a tészta. Tegyük bele a mazsolát is, végül ízesítsük a fahéjjal és az ánizzsal. Adagoljuk a formába, és 200 fokon 30-35 percet süssük. Tipp: Igazán ünnepiek lesznek a tortácskák, ha olvasztott csokival bevonjuk őket, a tetejükre pedig egy fél diót illesztünk.

Keleti fűszer történelem

Keleti fűszer történelem

Ma, amikor bemegyünk egy boltba, egy hipermarketbe és a polcokon kedvünk, ízlésünk szerint válogatunk az egyszerűbb, vagy éppen mindenféle egzotikus, illatos fűszerek között, el sem tudjuk képzelni, hogy az évszázadokkal ezelőtti Európában mekkora kincsnek számítottak ezek. Már pedig így volt, hisz öt-hatszáz évvel ezelőtt, aki ezekkel kereskedett, az busás vagyonra tett szert általuk. Forrásaik megszerzése iránti vágy befolyással volt a történelem alakulására, országokat virágoztatott föl és sokat lendített a tudományok, a művészetek fejlődésén. Miattuk véres háborúkat vívtak, veszedelmes felfedező utakra vállalkoztak az emberek. A fűszerek története szorosan összefügg az újkor kezdetének történelmével, még azt is meg lehet kockáztatni, hogy az elmaradott középkorból rajtuk keresztül vezetett át az út a modernizálódó újkorba.

Kínai alapanyagok, fűszerek

Kínai alapanyagok, fűszerek

A kínai alapanyagok, fűszerek zöme az európai ember számára ismeretlen, összeállításunk segítségével jobban eligazodhat a kínai gasztronómiában. Keleti fűszerek és alapanyagok. Abalone - Déltengeri kagyló. Húsa leginkább a Szent Jakab-kagylóéra hasonlít. Sütése, főzése rövid időt igényel. Konzervben is kapható. Agar-agar - Fehér tengeri alga. Nylonszálhoz hasonlít. Ha salátaként használjuk, 15 percig áztatni kell. Zselatin helyett is használják. Őrölt formában vegyszerüzletekben is kapható. Bambuszrügy - A bambuszrügyet sokat összetévesztik a szójacsírával, pedig sem külsőre, sem ízre nem hasonlít. Frissen és szárítva is kapható. Vékony csíkokra, szeletekre vágva használják.

Knorr

Knorr

Minden negyedik magyar a tévé előtt költi el a vacsoráját. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek 55 százaléka szerint boldogabb a szerelmi életük, és 48 százalékuk szerint kevesebbet is veszekednek azok a párok, akik rendszeresen közös asztalhoz ülnek - többek között ez derült ki a 'Knorr. Minden közös étkezés egy lehetőség?' kutatásból. A 15 országban, közel 8 ezer megkérdezett részvételével elkészült Knorr. Minden közös étkezés egy lehetőség... kutatásból kiderült, hogy bár a válaszadók döntő többsége - 84 százalék - fontosnak tartja a közös étkezéseket, ezek száma mégis csökken világszerte. A magyarok többsége is aggódik a közös étkezések elsikkadása és ennek a családra gyakorolt hatása miatt. Honfitársaink még sincsenek felkészülve arra, hogy a több közös étkezés érdekében annyit változtassanak az életvitelükön, mint például a lengyelek. Egy friss kapcsolatban azonban még előttünk a lehetőség, hogy az új közös szokásokkal együtt a közös étkezések hagyományát is megteremtsük.

Kotányi

Kotányi

A Kotányi cég története egy kíváncsi, fiatalember ötletével és távoli kulináris világok felfedezésének vágyával kezdődött. Egy olyan szenvedéllyel, melyet Kotányi János a lehető legtöbb emberrel meg akart osztani. Az ő álma az volt, hogy minden konyhában megtalálható legyen a földkerekség összes íze. Ez az álom inspirál minket napjainkban is. Kövessen bennünket az illatos fűszernövények világába és utazzunk együtt az évszázadokon keresztül.

Könnyfakasztó ebéd: csípős sült tészta

Könnyfakasztó ebéd: csípős sült tészta

Ha szereted az ázsiai ízeket, és nem riadsz vissza a csípős ételektől, próbáld ki ezt a receptet! 1. A káposztát csíkokra metéljük. A sárgarépát hasábokra, a zellert darabokra vágjuk. A hagymát durvára, a gyömbért finomra kockázzuk. A kicsumázott paprikát felaprítjuk. 2. A húst csíkokra metéljük. A wokban felhevített olajon megpirítjuk a húst, majd kivesszük. A visszamaradt zsíradékon 2-3 percig pirítjuk a káposztát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd borsozzuk...

Kurkuma, avagy mit tud a szent por

Kurkuma, avagy mit tud a szent por

A Kurkuma weboldalunk azzal a céllal jött létre, hogy ezt az ősi indiai fűszer- és gyógynövényt az érdeklődők számára bemutassa. Szeretnénk abban segíteni, hogy hogyan használható a legsokoldalúbban a kurkuma mind az egészségében, mind a konyhájában! Oldalunkat számos információval találkozhat, szakértőink és orvosaink készséggel állnak mindenki rendelkezésére.

Magyar pirospaprika

Magyar pirospaprika

Otthon a kissé már megszikkadt fűszerpaprikát csumájánál tűvel átszúrva fonálra fűzik, és a ház napos oldalára kifüggesztve utóérlelik. A paprikafüzérekkel körbevett, napsugaras házak még manapság is a Szeged, Kalocsa környéki falvak jellegzetessége.

Tuti menü